05/10/2009

oletko tyytyväinen vai peräti onnellinen? mitä on olla onnellinen tai tyytyväinen elämäänsä?

keskustelemme aiheesta suomenkielisessä blogissani - tule sanomaan sanasi!
Oletko onnellinen, perusonnellinen vai tyytyväinen?


Wikipediassa lukee näin onnellisuudesta:

“ Onnellisuus on psykologi David Myersin mukaan läpitunkeva tunne siitä, että elämä on hyvää. Psykoanalyysin luojan Sigmund Freudin mukaan rakkaus ja työ ovat tärkeimmät onnen lähteet. Useiden tutkijoiden mukaan ihmisen persoonallisuudella on geneettinen perustansa, ja sellaiset luonteenpiirteet kuin hyvä itsetunto, optimistisuus ja ulospäinsuuntautuneisuus ovat omiaan lisäämään onnellisuutta. [1] ”

” Ilta-Sanomien mukaan Suomi kuuluu maailman kymmenen onnellisimman kansakunnan joukkoon. Asteikolla 0–10 suomalaisten ilmoittama onnellisuuden keskiarvo on hieman alle 8.[10] Cambridgen yliopiston vuonna 2007 julkaisemassa tutkimuksessa Suomi sijoittui toiseksi Euroopan maista.[11] New Economics Foundationin vuonna 2006 julkaisemassa selvityksessä Suomi on Euroopan maista jaetulla viidennellä onnellisuussijalla yhdessä Ruotsin kanssa.[12] ”

Olenko sittenkin käyttänyt väärää sanaa kun koen itse olevani tyytyväinen elämääni mutta kokevani onnenhippuhetkiä aika useinkin mutta ne ovat vain hetken syvää onnellisuuden tunnetta?

Wiktionary määrittelee tyytyväisen näin:

“ joka ei valita jostakin vaan pitää jotakin riittävänä tai tai siedettävänä. Ihmiset ovat keskimäärin aika tyytyväisiä työhönsä.”

ja onnellisuuden näin:

“ 1. syvästi ja perinpohjaisesti johonkin asiaan tyytyväinen 2. onnekas, jolla on ollut hyvä onni Vastakohdat onneton "

* * *

Miten sinä koet tai tunnet onnellisuuden tai tyytyväisyyden?

Kuinka syvästi tuntemista voidaan mitata?

Onko sillä eroa jos sanoo olevansa tyytyväinen tai onnellinen - tarkoitan ihan arkikeskustelussa. Kun esimerkiksi kavereiden kanssa jutellaan fiiliksistä, niin kumpaa sanaa sinä käytät?

Tule kertomaan omasta onnellisuudestasi/tyytyväisyydestäsi BLOGitseSUOMEKSI blogiini.

THIS POST IS ABOUT DISCUSSION OF HAPPINESS ON MY FINNISH BLOG. If you want you can leave a comment here ARE YOU HAPPY or SATISFIED in your life? What is the difference to be happy or satisfied?

2 comments:

  1. I think to be satisfied is to have your needs met. Yet, some may feel they have everything they need but are not happy. Why that would be true might be quite complicated. Maybe a need they haven't identified, or don't understand. Something deep seated, perhaps. To be happy is to take pleasure in one's being in life. Some may not have everything they need or want, and yet find know this pleasure or happiness in living.

    ReplyDelete
  2. MYTHO; for me happiness is a moment - short or long and you can get them often but my daily life is satisfied. I have all I need.
    I have my happy moments but my daily life is full of inspiration, great moments...feeling good.
    This is very difficult to explain!

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

PostRank Topblogs 2009 - #1 in Expats PostRank Topblogs 2009 - Engagement Award PostRank Topblogs 2009 - Shaker Award
 
Web Statistics Creative Commons License
This work by BLOGitse is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 1.0 Finland License.